kicsigomba.ro

Rólunk

DSC_3762

Ahol otthon érezheted magad

DSC_6791

Miért a Kicsi Gomba? Mert kellenek az ízek, hangok, hangulatok amikről beazonosíthatsz egy helyet. Ebben elsők vagyunk ebben a városban. Ha meghallod a Kicsi Gomba nevet mindhárom eszedbe fog jutni! És gyorsak is vagyunk, de ettől még nem gyorsétterem! Ha gyereked van, nyugodtan ehetsz te is, mert van rengeteg játékunk, színezőnk és persze vannak gyerekszékeink, pelenkázónk és pelenka! Ha kutyád, egyéb kisállatod van, rakj rá pórázt és hozd be nyugodtan (halakat csak akváriumban)!

Ha laptopod van, az is kényeztetve lesz, mert van Wi-Fi, konnektor… és vannak telefon töltőink is, ha megszorulnál. Van még saját újságunk, könyveink és barátságos, mosolygós felszolgálóink, akik mindent megtesznek azért, hogy a Kicsi Gomba legyen számodra a hely ahová szívesen betérsz. 

Igyekszünk meghallgatni minden véleményt ami a Kicsi Gombáról szól, legyen az dicséret, kritika vagy egyéb észrevétel. Írjátok meg véleményeteket vagy küldjetek levelet, hiszen fontos minden visszajelzés, mert hisszük, hogy ezektől jó egy hely!

DSC_8339 (2)
DSC_6340 (Medium)
DSC_6334 (Medium)

A konyha

Konyhánk ötvözi a magyar konyha hagyományos ízeit a modern kulinária divatos ételeivel. Ételkülönlegességeinket a kreativitás és az odafigyelés jellemzi, melyeket minőségi és egészséges alapanyagokból állítunk össze. Igyekszünk folyamatosan megújulni, ezáltal vendégeinknek egy felejthetetlen gasztronómiai és vizuális élményt nyújtani. A menü összeállításakor a legkisebbekről sem feledkeztünk meg. Minden elfogyasztott falatban érezni fogod szakácsaink szívét, legyen az egy könnyű saláta, egy forró leves vagy akár egy ízletes desszert.

A helyszín

A Kicsi Gomba Szováta természetvédelmi területén helyezkedik el, ahonnan páratlan kilátás nyílik a híres Medve-tóra. A stílusosan és barátságosan berendezett éttermünk különleges élményt nyújt minden betérőnek. A Kicsi Gomba olyan hely, ahol az otthonosság mellett mindig ott egy barátságos mosoly, egy kreatív ötlet vagy egy apró meglepetés. Kora tavasztól késő őszig két teraszunkon is várjuk vendégeinket. Itt nemcsak a lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetnek, hanem feltöltődhetnek a sós levegő különleges, friss illatával.

Szováta, a híres gyógyfürdő hely, a Sóvidék legnagyobb települése. A város sóstavairól és sószikláiról híres. A település gyöngye és ékessége a Medve-tó. Évente több ezer turista látogat el ide és fürdik meg a Medve-tóban, mely a világ legnagyobb és Európa egyetlen heliotermikus tava. Vize annyira sós, hogy a fürdőzők lebeghetnek benne.

A heliotermia jelensége a tömény sósvizű tó fölött átfolyó két édesvizű patakocskának köszönhető. A jelenség következtében a tó vize nyáron akár 35 C fokra is felmelegszik 2 méter mélységig. A tó vizét a múlt század óta használják a meddőség gyógyítására, de ugyanakkor ajánlják különböző reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére is.

DSC_6559

A történetünk

2008-ban egy kisgyerekes házaspár, akiknek az utazás nagyon fontos szerepet játszott az életükben, megálmodott egy helyet. Egy olyan éttermet szerettek volna, ahol minden korosztály jól érzi magát. Ahol családi a hangulat, ahol halk zene szól, ahová szívesen beülsz teázni vagy barátaiddal vacsorázni.

Amikor csendesebb az étterem, most is utaznak. Bárhol vannak, beülnek az éttermekbe, megkóstolják az ételeket, italokat. Sok országban tapasztalják az emberek hihetetlen életszeretetét, közvetlenségét, a vendéglők természetes, sajátos hangulatát. Vágyuk az, hogy ezt az életérzést és vendégszeretetet majd egyszer át tudják varázsolni az éttermükbe. Szeretnék, ha a hozzájuk betérő vendégek is egy kicsit hazajárnának. Igyekeznek, ezen dolgoznak és ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van az étterem minden dolgozójának. A következő évekre még nagyon sok terv van, amit lépésről lépésre igyekeznek együtt a kollégákkal megvalósítani.

Az épület története A Kicsi Gomba hajdani épületének egy része a híres fotóművész Körtesy Károly műhelyéül szolgált. A műhely társaságában egy bazár működött, az épület felső szintjén pedig egy zenepavilon. A bejáratról, valamint az épületről több korabeli fénykép is készült. Egy hasonló fotó másolatát a teraszunk falán helyeztük el, gyere és csodáld meg!